Kako je učenje postalo zanimljivi deo svakodnevnice?

Nekada nismo ni svesni koliko su Internet i „pametni telefoni“ postali značajni u našem životu. Od malih nogu počinje neka vrsta ovisnosti o Internetu kroz online igrice za decu, pa do tinejdžerskih dana kada su uglavnom najzanimljivije društvene mreže (poput Facebook-a, Instagram-a), stranice za zabavu i razonodu (poput streaming tražilica, online kladionica i slično), do nekih nazovimo zrelijih godina.

Korisne aplikacije i učenje na zanimljiv način

U tom, zrelijem dobu Internet postaje veoma bitna stavka za učenje, rad i razvoj i kada počnemo izvlačiti sve one pozitivne strane Interneta i brzog pristupa informacijama.

Ono što je pohvalno i što treba naglasiti je da se sve više školskih ustanova trudi da uvede Internet u svakodnevnu upotrebu pri školskim aktivnostima, od online nastave, knjiga, različitih online platformi putem kojih učenici imaju pristup materijalima za učenje, do mnogobrojnih aplikacija koje pomažu pri učenju.

Ono što je velika prednost aplikacija za učenje jeste to što uz njihovu pomoć možete učiti onda kada i koliko vama odgovara, na bilo kojem mestu i potpuno besplatno. U nastavku ćemo vas upoznati s nekim od aplikacija koje su se pokazale veoma efikasnim, korisnim i pristupačnim.

Aplikacije za učenje stranih jezika

Aplikacije za učenje stranih jezika nam pomažu da usavršimo već stečeno znanje ili da počnemo istraživati jezik koji nas zanima bez ikakvog predznanja. Jedna od takvih aplikacija je i Duolingo.

Ovo je odlična aplikacija za početnike koja čak pruža mogućnost da se povežete sa drugim korisnicima koji uče jezike, a kojima je maternji jezik onaj koji vi želite da naučite – pa tako dobijate priliku za praktičnu proveru stečenog znanja i vežbu gradiva.

Uz pomoć ove aplikacije možete naučiti 11 jezika: engleski, španski, francuski, italijanski, nemački, portugalski, švedski, turski, japanski, kineski i ruski, i sve to preko pametnog telefona. Željeni strani jezik lako ćete savladati uz pomoć vežbe pisanja, slušanja, snimanja glasa i vođenja stvarnih dijaloga.

Aplikacije za rešavanje matematičkih problema

Aplikacije za rešavanje matematičkih problema znaju biti od naročite koristi, pogotovo za ljude koje koncentracija na predavanjima i ne služi baš najbolje, pa propuste bitne upute svojih profesora. Naravno, ponekad nam fali i onaj jedan međukorak kojeg se ne možemo setiti, a samo on nas vodi do rešenja, stoga su tu aplikacije poput Photomath-a.

Photomath najjednostavniji je način za rešavanje matematičkih problema. Dovoljno je samo usmeriti kameru mobitela na zadatak, koji se gotovo trenutno rešava, aplikacija osim rešenja nudi i kompletan postupak rešavanja zadatak. Najbolje od svega, svaki korak u postupku ima i svoj naziv.

Zanimljive aplikacije za učenje na mobilnom telefonu

Aplikacije koje omogućavaju bolju organizaciju

Aplikacije koje omogućavaju bolju organizaciju mogu biti od velike pomoći ljudima koji i nisu baš pedantni prilikom zapisivanja i praćenja svojih obaveza.

My Study Life je aplikacija koja integriše sve aspekte akademskog života na jedno mesto, kroz više platformi. U nju se mogu unositi rokovi i opisi za domaći zadatak, planirano spremanje ispita, zahtevani popravni za nepoloženi ispit, ali i kompletan raspored predmeta ili predavanja. Korisno, a sve što vam treba je pametni telefon i Internet.

Gledanjem tutorijala integrisanog u aplikaciju, mnoge stvari postanu jasnije. Bez problema se može uneti početak i kraj školske godine, ali i rotacija rasporeda za popodnevnu ili jutarnju smenu.

Moguće je uneti zadatke ili lektire u koje se mogu postaviti beleške, poput opažanja uz čitanje.

Kakva su vaša iskustva sa igricama i online aplikacijama pomoću kojih se možete bolje organizovati, učiti i unaprediti sebe, ili prosto zabaviti na lep način? Pišite nam u komentarima koje su vaše omiljene igrice, a potrudićemo se da napravimo recenzije barem nekih!

Podeli