Filmovi sa Bred Pitom vredni gledanja

Kada se spomene ime Bred Pit filmovi u kojima glumi su mnogima prva asocijacija. Zbog njihovih uspeha, smatraju ga izuzetnom glumačkom veličinom koja svojom pojavom, neospornim talentom i umećem, dočarava najrazličitije likove na filmskom platu već decenijama unazad.

Njegova neverovatna moć transformacije i posvećenost svakoj ulozi dokazuje do koje mere je on, zapravo, surovi profesionalac. Još od njegovih samih početaka na filmu, pokazao je izuzetan potencijal, da bi u međuvremenu postao jedan od najpopularnijih i najboljih glumaca današnjice.

Pored njegovog talenta, osvojio je srca publike širom planete zbog svog šarma i načina na koji gledaoce ostavlja bez daha u svojim filmovima.  Brad Pitt filmovi se masovno gledaju putem interneta i dan-danas repriziraju na mnogim TV kanalima.

Bred Pit filmovi za svaku preporuku 

Brad Pitt se pokazao kao odličan glumac jer se veoma dobro snalazi u najrazličitijim ulogama i žanrovima u kojima je imao prilike da glumi do sada. Njegova harizma se ogleda u svakom filmu i zato i ne čudi što su njegovi filmovi izuzetno popularni u celom svetu.

Ukoliko si se pitao/la zašto su njegovi filmovi toliko popularni na internetu i u bioskopskim salama, pripremili smo listu svih onih koje, jednostavno, ne smeš da propustiš da odgledaš.

#1 Borilački klub (Fight Club) – jedan od najuticajnijih filmova ikada

Borilački klub” je jedna mračna, ali ujedno i komična drama koja je rađena po istoimenoj knjizi Čaka Polanika iz 1996. Film je premijerno prikazan 1999. i od tada predstavlja jedan od najomiljenijih filmova ikada snimljenih.

Ovaj neobičan film govori o jednom tridesetogodišnjem čoveku koji ima problema sa nesanicom koju pokušava da reši na razne načine. Prilikom jednog avionskog leta, upoznaje proizvođača i prodavca sapuna, Tajlera Dardena koga glumi Brad Pitt i sa kojim ostvaruje prijateljstvo, a kasnije i čuveni Borilački klub koji postaje pravi anarhistički pokret.

Film je osvojio: Empajer nagradu za najbolju britansku glumicu, nagradu za najbolji DVD Onlajn Filmskog Udruženja Kritičara, kao i nagradu za najbolji savremeni film britanskog Total film magazina.

#2 Sedam (Seven) – vrhunski kriminalistički triler

Jedan od najpopularnijih kriminalističkih trilera iz 1995. godine i jedan od najboljih filmova svih vremena jeste film Sedam”. Ovaj triler govori o dvojici detektiva koji vode istragu o seriji ritualnih ubistva koji su inspirisani sa sedam smrtnih grehova.

Jednog od tih detektiva igra Bred Pit, čija je maestralna gluma doprinela ogromnom, internacionalnom uspehu ovog filma. Kritičari su ga odlično ocenili, posebno pohvalivši njegov mračni stil i brutalnost teme.

Film Sedam” je dobitnik mnogih prestižnih nagrada kao što su, između ostalog, MTV filmske nagrade iz 1996. godine za najbolji film, najboljeg zlikovca i najpoželjnijeg muškog glumca.

#3 Dvanaest majmuna (Twelve monkeys) – naučnofantastični film o putovanju kroz vreme

Filmovi sa Bred Pitom su uvek odličan recept za uspeh širom sveta. Jedan film koji se posebno izdvojio zbog svoje naučnofantastične priče jeste film iz 1995. godine pod nazivom “Dvanaest majmuna” koji je rađen po francuskom filmu La Jetée iz 1966.

Tema filma jeste fatalizam, odnos iluzije i stvarnosti, ali i kritike psihijatrije koja je nepravedno dodelila dijagnoze pojedincima. Početak filma se odvija u budućnosti u 30tim godinama 21. veka gde su ljudi prisiljeni da žive u podzemlju jer je virus, koji je između 1996. i 1997. godine 20. veka izbrisao pola čovečanstva, i dalje prisutan na planeti.

Za stvaranje virusa se krivi tkz. Vojska 12 majmuna” koja predstavlja grupu bioterorista, gde je jedan od osuđenika poslat da istraži oblast Filadelfije radi prikupljanja uzroka za naučno istraživanje.

Dvanaest majmuna” je osvojio Zlatni globus, ali i nekoliko drugih nagrada za najboljeg sporednog glumca u igranom filmu.

Filmska traga braon boje

#4 Troja (Troy) – epski film o Trojanskom ratu

Za sve ljubitelje epskih filmova, Troja” je nezaobilazan film koji su vredni gledanja. Iako sadrži brojne istorijske činjenice o Trojanskom ratu koji je opisan u Homerovoj Ilijadi i Odiseji, takođe ima dosta zapleta koji su fiktivini.

Film se bazira na istinitoj priči o ratu između Trojanaca i Ahajaca, koji je izazvan zbog otmice žene kralja Menelaja od strane trojanskog princa. Taj povod je bio odličan izgovor Agamemnonu, rođenom bratu kralja Menelaja, da napadne Troju. 

Ako si se pitao koji su to sve filmovi sa Bred Pitom u kojima je on pobrao možda i najviše simpatija ženskog pola, onda je Troja” najčešći odgovor. Pored fenomenalne glume, Brad Pitt u ovom filmu zaista pleni lepotom ali i savršenom figurom koja je, zahvaljujući njegovom kostimu, veoma istaknuta.  

Film je nominovan za Oskara i osvojio je nekoliko nagrada za najboljeg glumca i najbolju dramu.   

#5 Prokletnici (Inglorious Basterds) – ratni film Kventina Tarantina

Ako uzmemo u obzir da su filmovi sa Bred Pitom veoma popularni i još ako je neke od njih režirao jedan od najčuvenijih režisera Kventin Tarantino, onda i ne čudi zašto je kombinacija ovog neverovatnog dvojca osuđena na zagarantovani uspeh.  

Prokletnici” je jedan od tih uspešnih filmova sa ratnom tematikom, koji prikazuje dve odvojene priče u toku Drugog svetskog rata, gde se opisuju zavere kojima bi se izvršio atentat na sam politički vrh nacističke Nemačke.

Ovaj film je osvojio mnogobrojne nagrade, a neke od najznačajnijih su Oskar za najboljeg sporednog glumca i nagrada Empire za najboljeg glumca.   

#6 Sneč (Snatch) – britanska krimi komedija

Sneč” je čuvena krimi komedija iz 2000. godine koju je režirao britanski režiser Gaj Riči. Radnja filma je smeštena u podzemlje Londona i prati morbidne pustolovine vezane za pljačku dijamanata,

U ovom filmu je Bred Pit osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca, a sam film je osvojio mnogobrojne druge nagrade kao što su nagrada za najbolju režiju, najbolji britanski film 2000. godine, itd. 

#7 Neobični slučaj Bendžamina Batona (The Curious Case of Benjamin Button) – neobičan film koji ostavlja bez daha

Neobični slučaj Bendžamina Batona” je film iz 2008. godine koji je rađen po priči F. Skota Ficdžeralda o čoveku koji se rodio kao starac i koji, kako vreme odmiče, postaje sve mlađi.

U ovom filmu, Brad Pitt je pokazao neverovatan glumački talenat, a sam film je osvojio mnogobrojne nagrade kao što su nagrada za najbolju šminku, scenografiju, sporednu glumicu, specijalne efekte, itd.

#8 Bilo nekad u Holivudu (Once upon a time in Hollywood) – oskar za sporednu ulogu

Film “Once upon a time in Hollywood” je poslednji u nizu fenomenalnih filmova, koji je poseban po tome što je Bred Pit osvojio svog prvog oskara za sporednu mušku ulogu.

Taj trenutak se dugo čekao u Holivudu i na oduševljenje mnogih njegovih fanova, Akademija filmskih umetnosti je konačno odala priznanje jednom od najboljih glumaca današnjice.

Ovaj film je još jedno remek-delo čuvenog režisera Kventina Tarantina koji prati dvojicu glumaca koji pokušavaju da pronađu svoje mesto u novom Holivudu, u vreme hipi revolucije.

Film je, pored Oskara za sporednu ulogu, osvojio i nekoliko nagrada Zlatnog globusa.

Posebna čar koju imaju filmovi sa Bred Pitom 

Prema rečima mnogih kritičara i ljubitelja svetske kinematografije širom sveta, filmovi sa Bred Pitom imaju posebnu čar zahvaljujući njegovoj fenomenalnoj glumi koja daje veliku vrednost svakom od tih filmova.

Pored toga što je aktivan već duže od dvadeset pet godina i što je već dokazao svoj neosporan talenat, Bred Pit će uvek iznova nastaviti da nas oduševljava na velikom platnu i mi jedva čekamo svaki sledeći njegov film!

Podeli