Praksa u Slovačkoj – nauči i poduči!

Global Citizen je program volonterskih praksi u inostranstvu koji studentima i diplomcima pruža priliku da budu globalni volonteri, rade na nekom društveno-odgovornom projektu i lično se razviju u multikulturalnom okruženju. Praksa koju izdvajamo u okviru programa iz oblasti podučavanja u Bratislavi.

Aiesec Global Citizen Bratislava

Praksa podrazumeva okupljanje trenera/praktikanata širom sveta koji će pomoći studentima da razviju svoje soft-skills kao i da se razviju na ličnom nivou. Naš cilj jeste upravo to, da studenti steknu razumevanje o tržištu rada, i da samim tim saznaju koje prilike su za njih najbolje od ranijih godina. Cilj jeste upravo smanjiti nivo nezaposlenosti mladih studenata u EU, kroz projekte koji su vođeni od strane velikog broja praktikanata iz  različitih zemalja. Projekat traje dva meseca i realizuje se kroz dva ciklusa edukativnih programa koji će biti vodjeni od strane internacionalnih trenera kao i od lokalne AIESEC kancelarije u Bratislavi.

Aktivnosti koje te očekuju:

  •  priprema za neophodan materijal
  •  priprema za ambasadora
  •  prisustvo i učestvovanje u pripremnim seminarima
  •  priprema i dostava časova za odredjene teme
  •  učestvovanje u sastancima programa i ostalim aktivnostima
  •  učestvovanje i prisustvovanje eksternim dogadjajima
  •  učestvovanje u evaluaciji i ocenjivanju programa
  •  učestvovanje u showcasing-u programa

Radno vreme je od 09 do 16 časova radnim danima, a na sam projekat možeš da se uključiš od 01. maja do 31. juna. Tokom same prakse, u kojoj će učestvovati i studenti iz drugih zemalja, biće ti obezbeđen smeštaj od strane AIESEC organizacije u stanu za praktikante, studentskom domu ili u host porodici. Ponesi našu tradicionalnu hranu, suvenire, zastavu i svoj entuzijazam – jer ćeš ti ipak biti ambasador Srbije u Slovačkoj!

Tvoj fakultet, prosek ili godina studija nisu bitni – potrebno je da imaš između 19 i 29 godina, da si student ili diplomac (ne duže od 2 godine) i da znaš engleski (nivo B1). Ako smo te opisali, prijava čeka na tebe!

Ako želiš da se prijaviš za ovu prakse, pročitaš više o Global Citizen programu, ili da pogledaš koje su još prakse aktuelne, poseti naš sajt. Kada se uloguješ, bićeš kontaktiran u roku od 48 sati, kako bi ti članovi AIESEC-a pomogli pri traženju praksi. Ako želiš, prati našu FB stranicu jer ćeš tako biti u toku sa svim aktuelnostima u okviru organizacije.

Podeli