Wellness i spa centri u najlepšim srpskim banjama

Ako ste preopterećeni obavezama, spremate ispite, previše učite i naporno radite – imajte na umu jedno: morate čuvati svoje zdravlje! Opuštanje i odmor, makar i na dva dana, sigurno bi Vam bili od pomoći da napunite baterije i da se vratite svakodnevnim obavezama sveži. Kako se bolje mogu napuniti baterije nego tako što bi se posetili wellnes i spa centri u Srbiji? No, idemo polako.masaza lica

slika

Odmoran čovek bolje misli i bolje može da organizuje svoje vreme, a upravo ta organizacija je glavni preduslov za optimalnu uspešnost u svemu što radite.

Jedna od najboljih mogućnosti koja se u Srbiji pruža čoveku koji želi da „dođe k sebi“, da se snabde energijom, jeste odlazak u neku dobru banju. U nekima od njih cveta turizam i to preko cele godine, gostu se nudi gomila najkvalitetnijih sadržaja – od medicinskih i terapijskih, preko kulturno-istorijskih, sportsko-rekreativnih do relaksirajućih. Najbolje srpske banje nude i provod, festivale, karnevale, koncerte, žurke, muziku do zore… Ali ako tražite odmor to nije priča za Vas. Zdrave, dnevne fizičke aktivnosti, šetnja, trčanje, sport uz neki relaksirajući tretman i noćni odmor su to što Vam treba.

Ako već odaberete banju u Srbiji, odmorite se. Wellness i spa tretmani pomažu telu da podigne energiju, opuštaju napete mišiće, eliminišu stres i podstiču lučenje serotonina, dakle pomažu umornim i iscrpljenim ljudima da se vrate u formu.

Banja Palić

Palić se nalazi u Bačkoj, nekoliko km od Subotice, na krajnjem severu Vojvodine. Ovo naselje, jezero, banjsko lečilište i izletište najposećenije je turističko mesto u Vojvodini.

Svoj kutak za relaksaciju na Paliću možete naći u Wellness & Spa hotelu Prezident, gde ćete na 1.000 kvadratnih metara površine moći da uživate na otvorenom bazenu sa đakuzijem i vodenim atrakcijama, sa temperaturom vode 26-28 stepeni. Isto toliko je topla voda kojom se puni zatvoreni bazen ovog hotela, opremljen mlaznicama za hidromasažu i đakuzijem. Takođe, gostima su na raspolaganju Suva finska sauna, Hidromasažni bazen (35 stepeni), kao i vrhunski Fitness centar. Tu je i wellnes centar sa sobama za razne masaže i kozmetičkim salonom.  Usluge wellnes i spa centra na raspolaganju su i onima koji nisu gosti hotela.

Još jednu opciju predstavlja hotel Palić Resort. U sklopu Wellness & Spa centra ovog hotela postoje zatvoreni bazen, hidromasažni bazen, Sauna, Soba za masažu, a hotel poseduje i odlično opremljen Fitness centar.

I Hotel Vila Lago ima svoj Spa centar sa Hidromasažnim bazenom, Infracrvenom kabinom, Turskim (parnim) kuptatilom, Kozmetičkim salonom i različitim vrstama masaže.

Bukovička banja

Nalazi se u srcu Šumadije, u Aranđelovcu, podno planine Bukulje, sedamdesetak kilometara južno od Beograda. Gosti ovde mogu uživati u kompletnoj turističkoj ponudi, a vrhunski wellness i spa sadržaji postoje u najvećem banjskom hotelu.

Hotel Izvor je jedan od najlepših i najbogatijih hotela u srpskim banjama koji, između ostalog, nudi i odlične wellnes i spa sadržaje. Hotel ima dva otvorena i tri zatovrena bazena, kao i ogroman Aqua park, jedan od najboljih u okruženju. Wellness i spa centar nude brojne usluge – Hidromasažnu kadu, Tursku banju (38 stepeni), Bazen za odmor (36 stepeni), Bio saunu, Rusku banju, Parno kupatilo, Suvu finsku saunu, Tepidarijum, Vesele tuševe, razne vrste Masaže, kao i Salon za kozmetičke tretmane. Wellnes i spa sadržaji dostupni su svim posetiocima.

Banja Koviljača

U zapadnoj Srbiji, 6 km od Loznice, uz desnu obalu Drine, u podnožju planine Gučevo smeštena je Banja Koviljača koja spada u najlepše banje Srbije. I u njoj možete uživati koristeći vrhunske Wellenss i spa usluge.

Wellnes centar „Kovilje“ u sklopu banjske Specijalne bolnice prostire se na 1.500 kvadratnih metara i obuhvata Otvoreni i Zatvoreni bazen, dve Saune, Fitness centar i brojne druge sadržaje. Kompleks je otvoren za sve posetioce.

Royal Spa hotel takođe ima odličan izbor wellness i spa sadržaja. Bazen u sklopu ovog hotela opremljen je hidro i aero masažerima i hidro jet-om, a temperatura vode u njemu iznosi 29 stepeni. U hotelu postoji nekoliko Sauna (Hamam, Ruska aroma sauna, Herbal finska sauna), zatim Tepidarijum, Fitnes centar.

Sokobanja

Jedna od najposećenijih srpskih banja smeštena je na jugoistoku Srbije, u Sokobanjskoj kotlini, ispod planina Rtanj i Ozren. Turistička ponuda ove banje je izvanredna, a pored ostalog, u njoj postoji Wellness centar  „Soko terme“sa dva zatvorena i jednim otvorenim bazenom u kojima je termalna voda temperature 39 stepeni. Soko terme gostima nude Saunu, Parno kupatilo, Slanu sobu, Salon lepote, Fitnes centar, Masaže i još mnogo relaksirajućih sadržaja. Sokobanja ima i odličan Aqua park „Podina“.

Vrnjačka banja

Kraljica banja, kako mnogi zovu Vrnjačku banju, jedan je od nosilaca srpskog turizma. Nalazi se u centralnoj Srbiji, ispod planine Goč. Turistička sezona u njoj traje tokom cele godine, a po broju noćenja u hotelskim sobama, spada u 5 najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Izbor wellness i spa lokacija u Vrnjačkoj banji je odličan.

Najbogatije sadržaje naći ćete u Spa centru „Rimski izvor“, vrhunski opremljenom kompleksu površine 2.200 kvadratnih metara sa Wellness centrom, Centrom za masaže, Centrom za medicinsku estetiku, Balneo i Peloid centrom. Usluge Spa centra mogu koristiti svi posetioci.

Osim Rimskog izvora, u Vrnjačkoj banji postoji još nekoliko više nego dobrih spa i wellness centara – Iwa wellness centar, Spa resort „Sunny Hill“, Spa centar u hotelu „Aleksandar“, Spa centar u objektu „Cvetni konaci“, Spa centar vile „Kazablanka“

Iako ne tako čest izbor među mladima koji se odlučuju za odmor i često odlaze na neke drugačije vrste putovanja, odlazak u SPA će garantovano pomoći studentima pri učenju i koncentraciji. Razmislite još jednom i odmorite se na pravi način!

Podeli