10 aplikacija koje svaki student mora da ima

Kada ste student stalno tražite načine da olakšate svoj život. U moderno doba to uopšte nije teško jer postoje pametni telefoni, tableti, kompjuteri i ostala tehnologija koja omogućava sve ono što generacije pre nas nisu imale. Ako te student i upravo se pitate koje to aplikacije mogu olašati vaše studiranje, ovo je pravo mesto da to saznate. Društvene mreže nećemo pominjati, jer znamo da ih sve imate.

iphone na stolu

Jezička aplikacija

Gotovo svaki fakultet zahteva polaganje makar jednog stranog jezika. Neki čak i više od jednog. Zato je odlična ideja da na svom telefonu imate neku od jezičkih aplikacija. To može biti bilo koja koju vi lično volite i koja vam je najpraktičnija. Ako potražite videćete da ih ima mnogo, a najpopularnija je svakako DuoLingo.

Takođe, već smo govorili o aplikaciji za interaktivno učenje jezika – HelloTalk, pa možete pročitati naš tekst i na tu temu i dodatno se infromisati o učenju stranih jezika na moderan i jednostavan način.

via GIPHY

Aplikacija za redosled autobusa

Kao student, veoma često ćete se voziti gradskim prevozom, što znači da ste osuđeni na čekanje i gužvu ako ne znate raspored autobusa. Srećom, postoji rešenje i za ovaj problem.

Možete skinuti aplikaciju koja sadrži rasporede svih gradskih autobusa koji saobraćaju radnim danima i vikednom.

Na ovaj način ste na samo jedan klik od tačne informacije kada dolazi vaš bus.

Za android je napopularnija aplikacija Kad će mi bus, dok je za IOS dostupna Busplusinfo aplikacija.

Shazam

Znate onaj osećaj kada u autobusu slušate muziku na radiju i čujete neku strava pesmu, a ne znate ni ko peva, a ni kako se pesma zove?

Zatim danima tražite i ne uspevate da nađete o kojoj se pesmi radi, a onda je opet čujete na radiju i taj proces ponovite iznova.

Postoji rešenje i za ovaj problem. Aplikacija Shazam vam omogućava da joj pustite samo nekoliko sekundi pesme i ona će vam dati naziv i izvođača.

Iako je Shazam prilično stara aplikacija, ne biste verovali koliko studenata još uvek nije počelo aktivno da je koristi i još uvek nasumično traže pesme koje im se dopadaju.

Fitnes aplikacija

Ako želite da ostanete zdravi i da izgledate sjajno dok studirate, postoji veoma jednostavan način za to. U moru sjajnih saveta, inovativnih ishrana i treninga, pojavilo se i mnoštvo aplikacija koje će vam pomoći da radite na sebi.

Jedna od najpopularnijih je My Fitness Pal.

Pored toga što ovde možete beležiti šta jedete, ova aplikacija će vam omogućiti i edukaciju u smislu da shvatite da, recimo možete pojesti mnogo veću količinu povrća, umesto čokoladice za koju ste do sada mislili da je zdrav izbor, a da kalorijski unos bude isti. Vrlo korisno i jednostavno!

Takođe, ovde možete pronaći i vežbe koje su praktične za studente i ljude koji imaju malo vremena, a puno obaveza.

Aplikacija za organizaciju grupih radova

Ako idete na na fakultet koji često zahteva pisanje eseja ili seminarskih radova u grupi, onda je aplikacija koja će omogućiti lako i jednostavno komuniciranje među članovima grupe vrlo važna.

Složićete se da nemaju sve društvene mreže mogućnost slanja velike količine fajlova, dokumenata, slika i ostalih potrebština koje razmenjujete kada radite rad u grupi.

Zato vam mi preporučujemo Trello. Ovo je aplikacija koja omogućava da organizujete rad upravo onako kako vam odgovara, da postavite prioritetne zadatke, da obeležite zaduženja i sve to pregledno i vrlo lako.

Ako ste do sada imali problem sa komunikacijom među članovima grupe, počnite da koristite Trello i videćete koliko će vaši životi biti lakši, a vaš rad efikasniji.

via GIPHY

Ako vam je potrebno, postoji i aplikacija koja može povezati sve vaše četove na vrlo jednostavan način, tako da sve možete pregledno da pratite i da istovremeno svima odgovarate. Ona se zove Franz. Naš tekst o tome pročitajte jednostavnim klikom ovde.

Pinterest

Šta god da studirate ili čime god da se bavite, inspiracija je uvek dobrodošla. Zato vam mi preporučujemo Pinterest, kao veliki izvor inspiracije i motivacije za sve vaše zadatke.

Ako želite da imate telo iz snova, tu je Pinterest da vas podstakne. Ako želite da uredite svoju sobu, nađite ideje na Pinterestu. Ako vam treba kreativan naziv vašeg seminarskog rada, kliknite upravo na Pinterest. Ako imate višak slobodnog vremena, okej, već vam je jasno.

Ovo je aplikacija koja je zaista sjajna bilo da ste učenik, student ili ste već zaposleni, svima može pomoći i za svakoga se može naći ponešto.

Youtube

Pored svih ostalih društvenih mreža, koje nije imalo svrhu dodatno nabrajati u ovom tekstu, Youtube je neizostavna aplikacija, bilo da govorimo o njemu kao muzičkoj aplikaciji ili kao video aplikaciji za druge oblasti, jer sve možete naći upravo ovde.

Ovo je veoma popularna aplikacija, pa nećemo previše govoriti o njoj, ali možemo vam otkriti nekoliko trikova koje možda ne znate.

Ako pratite Youtube sa računara, evo nekoliko kul trikova, koje većina ljudi ne zna, jer im ne padne na pamet da probaju.

Pritisnite slovo M da mutirate ton, slovo K da pauzirate video, slovo F da vaš video bude preko celog ekrana, slovo J da video premotate 10 sekundi unazad ili slovo L da premotate 10 sekundi unapred.

Planer aplikacija 

Ako i dalje tražite savršenu aplikaciju koja će ličiti na klasični nedeljni planer, ne tražite više!

Wunderlist je idealna za sve vaše potrebe beleženja obaveza, ispita, rođendana i svih ostalih detalja koje ne želite da pamtite.

Moguće je skinuti ovu aplikaciju i za Android i za IOS.

Ova aplikacija omogućava deljenje obaveza ili lista zadataka sa ljudima iz vašeg imenika, što vam dodatno može pomoći.

Još jedna sjajna aplikacija za planiranje je Any.do. Ona omogućava spajanje lista obaveza sa drugim uređajima koje posedujete, što znači da kada jednom memorišete obavezu na svom kompjuteru, ona će se automatski pojaviti i na vašem telefonu, Korisno, zar ne?

Aplikacija za samokontrolu

Priznajte da vas je ova ideja za aplikaciju upravo zbunila, ali da, ovo postoji.

SelfControl je aplikacija koja pomaže studentima da se fokusiraju i da ne odugovlače sa svojim obavezama, Ona je dizajnirana da blokira određene društvene mreže i sve ono što studentu može odvući pažnju.

Dakle, ako imate problem sa koncentracijom, evo vašeg rešenja.

Možete je programirati da radi na vašem računaru ili telefonu u određenom vremenskom periodu i da se zatim sama isključi.

Aplikacija za hidrataciju

Kako studentski život ume da bude naporan i stresan, veliki broj studenata zapostavi osnovne životne potrebe, poput hrane i pića.

Ništa od toga ne bi bilo toliko opasno, da studenti ne zaboravljaju da piju vodu, što može izazvati zaista velike posledice.

Zato postoji aplikacija WaterIn, koja vam omogućava da pratite dnevni unos vode, odnosno da beležite koliko ste vode popili, a ona će vas u određenim vremenskim intervalima podsećati da popijete još jednu čašu.

via GIPHY

Ovo može biti zaista korisno, posebno dok ne steknete naviku da se redovno hidrirate. Kada jednom osetite dobtobit hidriranog organizma, aplikacija vam neće biti potrebna, imaćete želju da pijete vodu i bez nje.

Nadamo se da smo vam dali ideju o tome koje aplikacije vam mogu zatrebati, a do sada možda niste znali da postoje. Iskoristite mogućnosti koje nude moderne tehnologije i maksimalno olakšajte svoje studentske godine.

Slobodno nam pišite koje to aplikacije vi smatrate korisnim, a mi ih nismo pomenuli.

 

Podeli