Koje proizvode sadrži savršen neseser za šminkanje?

Skoro svaka žena u svom posedu ima bar jedan neseser za šminkanje. A one koje vole da u svakom trenutku budu sređene i doterane imaju čak i dva. Jedan koji koriste kod kuće kada se pripremaju za odlazak na posao, večeru ili druženje sa prijateljima. A drugi, obično manji, koji nose u svojim torbicama i torbama kao prvu pomoć ukoliko je potrebno popraviti šminku.

Sadržaj nesesera varira od njegove veličine, ličnih potreba i preferecija, godišnjeg doba, ali i od toga koja je vaša rutina kada je ova tema u pitanju.

Da biste dobili savršen izgled uz malo truda, posebno ako se radi o svakodnevnom šminkanju za potrebe odlaska na posao onda vaš neseser mora da sadrži sledeće proizvode.

Tečni puderi – ključ besprekornog tena

Da biste ostvarili pun potencijala ovog ključa za besprekoran ten treba voditi računa o par stvari. Pre svega o izboru tečnih pudera u odnosu na tip kože, uzrast i sadržaj proizvoda naznačenog na pakovanju. Ovo je jako važno jer se on nanosi na lice svakodnevno i tečni puderi moraju da odgovaraju koži lica svakog ponaosob.

Danas kvalitetni tečni puderi koji se prave uglavnom imaju dobru pokrivnu moć i lako se toniraju. Dostupan je širok spektar i proizvođača i nijansi tako da svako može naći savršen komad za sebe.

Tečni puderi danas čine idelanu kombinaciju u primeni zajedno sa kamenim ili puderima u prahu.

Odmah za njim na listi nalazi se i korektor, sinonim za kamuflažu

Nakon što ste pokrili sve nepravilnosti na koži i boje tečnim puderom, sledi korigovanje i šminkanje okoloočnog područja. Tu moćnu ulogu ima upravo korektor.

On se najčešće koristi kako bi sakrio podočnjake, ali se može koristiti i za prekrivanje crvenila i bubuljica. Korektor je praktičan i za nošenje sa sobom na put ali se jednostavno i nanosi. Praktičan je i zato što može biti veoma koristan u pojedinim trenucima.

Kod nanošenja korektora vrlo je bitno da se on nanese pravilno, da se izjednači sa tenom ostatka lica i da se dobro utapka.

Neki vole da kažu da korektor ima tu moć da izgledu lica daje određenu dozu svežine i posebne čari.

Karmin je obavezan u svakoj varijanti

Bilo da se radi o standardnoj kozmetici koja se koristi kod kuće prilikom uobičajenog spremanja ili mini verziji nesesera koji se nosi u tašni, karmin je neizostavni deo obe varijante.

Zbog učestalog pijenja vode i drugih napitaka u toku dana, te obroka, karmin se najlakše skine sa usana te zahteva učestalije korigovanje, dodavanje i popravljanje. Osim karmina u čestoj upotrebi su i sjajevi, ali i mat verzije. Ne treba trošiti reči šta pravilno nanešen karmin čini ženskoj lepoti i koliko samo taj jedan detalj menja celokupni izgled i stil žene. Budite pažljivi u isprobavanju i kombinovanju sa ostatkom šminke.

Uz to će vam zasigurno trebati i ogledalce kao moćan saveznik u obavljanju ovog posla.

Maskara za duge i oblikovane trepavice

Nije važno da li je stavljate samo na gornje trepavice ili i na gornje i na donje činjenica je da maskara svakako čini sastavni deo svakog nesesera.

Ona pomaže da se trepavice oblikuju na željeni način, dužinom i debljinom, u zavisnosti od toga ko šta želi. Može istaći oči bolje nego bilo koja senka za oči.

Rumenilo sa višestrukom funkcijom

Za one koji nisu ljubitelji senki pri svakodnevoj dnevnoj šminci odlično rešenje predstavlja posedovanje rumenila.

Osim što se koristi da istanke jagodice i naglasi njihovu lepotu, mnoge dame ga koriste i kao senku za oči čime se zapravo i postiže taj neki efekat ujednačenosti na licu i ovo se pokazalo kao odličan trik.

Podeli