Kupovina „iz fotelje“ zahvatila i tržište udžbenika

Pre pojave interneta, ali i mnogo kasnije, do pre petnaestak godina, kupovina i prodaja svih vrsta dobara obavljala se lično, preko telefona ili putem pošte. Iako je ovaj prvi način bio najbrži za sam proces kupoprodaje, ipak je bilo potrebno stići do mesta gde se vršila kupoprodaja i tu izgubiti mnogo vremena, u zavisnosti od toga koliko je sam objekat udaljen od vas.

Poručivanje telefonom je olakšalo stvari, ali i taj način je bio komplikovan, s obzirom na to da ste morali voditi računa o vremenu i da dobro pazite prilikom diktiranja podataka, kako ne biste kupili pogrešnu stvar. Ne treba ni pominjati koliko je poručivanje artikala putem pošte bilo dugotrajno i danima se čekalo da porudžbenica stigne do prodavca, da je prodavac obradi i pošalje, pa se onda čekalo na isporuku.

Korisna knjiga

Nabavka udžbenika nekad

Svi koji smo išli u školu pre 20, 30 godina, sećamo se kako je tekla nabavka udžbenika. Pre svega, gledali smo kako možemo da nasledimo udžbenike od starijih generacija. U to vreme je više generacija moglo da koristi iste udžbenike jer su se najvećim delom koristila izdanja „Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva“, a novija izdanja su imala minimalne izmene i nije predstavljalo problem kada se koristi stariji udžbenik.

Oni koji su želeli da kupe nove udžbenike dobijali su od škole ponudu sa formularom koji se popunjavao, a otplaćivalo se na nekoliko mesečnih rata. Mnogi su odlazili lično u knjižare izdavača i kupovali potrebne udžbenike, a nekada su redovi bili toliki da se satima čekalo ispred ulaza. Udžbenike su na ovaj način najčešće nabavljali oni koji žive u gradovima gde se nalaze knjižare izdavača, a stanovnici manjih mesta imali su mogućnost da iste nabave i tako što će ih lokalna knjižara poručiti za njih.

Internet je promenio svet trgovine

Danas gotovo da ne postoji korisnik interneta koji nije bar jednom pazario nešto onlajn. Kupovina onlajn nam je pre svega donela uštedu vremena, ali i slobodu da iz topline svoga doma na miru razgledamo i biramo proizvode i da nam sve to neko donese do kućnog praga. Do pre 20 i više godina nismo ni pomišljali da će tako nešto biti uobičajeno, a danas je sasvim normalno kupiti onlajn odeću, knjige, novine, kozmetiku, sportsku opremu, kompjutere i kućne aparate, ali i lekove i medicinsku opremu.

Kako je sve počelo

Možda i glavni „krivac“ za slobodu internet trgovine, kakvu danas poznajemo, je Džef Bezos, osnivač Amazona. Ovaj, kako kažu, jedan od najvrednijih svetskih brendova, osnovan je 5. jula 1994. godine u garaži Džefa Bezosa u u gradu Belvju u državi Vašington. Amazon je prvobitno bio onlajn prodavnica knjiga, da bi četiri godine kasnije počeo da se širi na razne kategorije i danas tamo može da se pronađe apsolutno sve. Nema sumnje da je Amazon utabao put mnogim internet prodavnicama i popularizovao onlajn kupovinu bez koje je život danas gotovo nezamisliv.

Dakle, prva prava onlajn prodavnica na svetu bila je prodavnica knjiga, a trend kupovine knjiga preko interneta se ne smanjuje od onda.

Internet trgovina u Srbiji

Iako smo malo kasnili za svetom kada je u pitanju onlajn trgovina, što zbog nerazvijene infrastrukture i nedovoljnog broja korisnika interneta, što zbog nemogućnosti onlajn plaćanja, ovaj način poslovanja je zaživeo i kod nas. U godini pre pandemije virusa korona više od 30 odsto građana Srbije koristilo je prednosti elektronske trgovine, da bi taj procenat početkom pandemije doživeo nagli skok. Prema analizi koju je radila E-Commerce asocijacija Srbije, ukupna vrednost realizovanih transakcija plaćenih karticom putem interneta u prvoj godini pandemije porasla je čak 33,37 odsto u odnosu na 2019. godinu!

Građani Srbije na internetu najviše kupuju odeću i sportsku opremu, a popularne su i internet knjižare. Jedna od onlajn knjižara koji beleži konstantan rast poseta je Korisna knjiga, sa više od 3.000 poseta dnevno i preko 180.000 naslova raznih autora i žanrova.

Onlajn i do đačkih udžbenika

Ekspanzija internet trgovine savladala je i one koji su najduže opstajali u oflajn svetu. Đački udžbenici su možda najduže odolevali trendu kupovine putem interneta, ali knjižare su ubrzo videle potencijal i u ovoj niši i uvrstili udžbenike u svoju redovnu ponudu. Tako, na primer, na sajtu internet knjižare Korisna knjiga postoji više od 2300 naslova za osnovnu i više od 1300 za srednju školu, od 28 izdavača koji imaju dozvolu za štampanje udžbenika izdatu od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Redove ispred knjižara izdavača udžbenika zamenile su posete na sajtovima vidljive na Google analitici, a formulare dobijene od škole zamenili su klikovi i onlajn korpa. Sve više roditelja se odlučuje da na ovaj način nabavlja udžbenike jer je jednostavniji i isporuka se vrši na kućnu adresu.

Neke knjižare svojim kupcima nude različite poklone tokom određenog perioda, ali i pogodnost u vidu besplatne dostave ukoliko poručite udžbenike u vrednosti određene količine novca. Poručivanjem udžbenika sa internet knjižare Korisna knjiga u vrednosti većoj od 3.000 dinara, bićete oslobođeni plaćanja dostave koja inače iznosi blizu 300 dinara. Ukoliko udžbenike kupujete iz više puta, ovo je svakako velika ušteda.

S obzirom na to da mnogi i dalje više vole da plaćaju robu pouzećem, to je jedna od mogućih opcija plaćanja udžbenika. Knjige je moguće platiti i unapred na šalterima pošta i banaka, ali i putem e-bankinga i platnim karticama.

Iz Korisne knjige navode da se dostava vrši za sedam do deset dana, a u slučaju da je neki udžbenik privremeno nedostupan ili je u štampi, bićete obavešteni o vremenu isporuke.

Podeli