Najbolji studentski kafići u Beogradu

Možemo slobodno reći da je sastavni deo studiranja ispijanje kafa za vreme pauza po kafićima u okolini fakulteta. Neko provodi veći deo svog studiranja u ovakvom okruženju, dok neko zaluta u isti, odvučen društvenim pritiskom. Ovo su najbolji studentski kafići u Beogradu.

devojke u kafiću

Kafići Beograd izdvajaju kao grad su veoma različitim opcijama kada je ispijanje kafa i pića u pitanju. Razlikuju se po enterijeru, cenama, publici koju privlače i sl. Kafiće klasifikujemo kao studentske ako je cena prilagođena ovoj populaciji. Uglavnom se nalaze oko fakulteta, ali postoje i kafići u centru grada koji nisu u blizini visokoškolske ustanove, a ipak su privlačni studentima. Oni se odlikuju odličnom kafom, ili barem jakom kafom za potrebe studenata, kao i drugim ukusnim specijalitetima, poput plazma šejka. Idealan način da osvežite sebe posle ispita ili dugih predavanja.

Pogledajte koji su to najbolji studentski kafići u Beogradu, bez ikakvog rangiranja.

#1 Planta – Gavrila Principa 37

U blizini Ekonomskog fakulteta nalazi se Cafe Planta, često polazna tačka studenata pre jutarnjih predavanja, gde se prva kafa ispija u opuštenoj atmosferi uz hitove elektronske muzike. Kafić ima otvoren prostor pod tendom napolju, a tokom hladnijeg doba godine je enterijer u obliku slova Г sasvim zadovoljavajuć.

Ovde se ponekad organizuju noćne žurke, a nije toliko retka pojava da se tokom dana čuje glasna muzika, koja mami studente iz amfiteatra bližim ulicama.

#2 Mint – Đušina 7

Sledeća opcija ekonomista je Mint. Veći stolovi i opuštenija varijanta čine ovaj kafić idealnim za višesatne grupne sesije učenja.

#3 Old London Pub

Još jedan čest izbor ekonomista je London Pub. Potpuno odudara od prva dva kafića na listi. Atmosfera je tipična kako biste zamislili da izgleda jedan pab u Engleskoj. Veliki izbor piva, rok i indi muzika, bilijar, stoni fudbal i pikado su odlični sastojci za popunjavanje slobodnog vremena između predavanja.

Rustični dizajn, stari reklamni oglasi po zidovima, bašta okružena flašama piva najrazličitijih brendova donosi autentični engleski duh u centru Beograda. Često se organizuju svirke lokalnih bendova.

#4 Caffe Pizzeria Bellagio

Nalazi se na uglu Gospodara Vučića i Maksima Gorkog, dijagonalno od ulaza na sve popularniji Fakultet Bezbednosti među studentima. S’ obzirom da se fakultet Bezbednosti nalazi u istoj zgradi sa Drugom ekonomskom školom, možete pretopostaviti koliko se mladih ovde okuplja. U pitanju je kafe picerija, tako da pored ukusnih limunada, kafa i sokova, koji vas mogu osvežiti tokom predavanja. Možete probati i ukusne piroške, pice, ili zanimljive doručke spremljene na italijanski način.

Znamo da prehrana studenata obično nije vezana za kafić ili restoran, ali s’ vremena na vreme se studenti ovde časte nakon velikih uspeha na fakultetu. Kafić ima baštu, koja nije velika i obično nije pogodna za sedenje na jakom suncu, ali ukusna pića i ljubaznost osoblja sve to nadomešćuje.

#5 Kafeterija – Zmaja od Noćaja 13

Super mesto za studente i ljude koji rade u blizini. Dobro i za brzi espresso i za duže sedenje (sada imaju časopise na velikom stolu). Voda sa mentom je sada već standard u Kafeterijama, a hrana koja se nudi je umerena u raznovrsnosti ali se menja s vremena na vreme.

Super mesto za opuštanje u centru grada (a opet van vreve). Cena je viša nego što bi morala biti, ali to valjda pravdaju time što su u centru grada.  Radnici nisu baš uvek obavešteni o kafama koje služe, ali to neće odvratiti mušteriju koji nije entuzijasta.

#6 Bistro – Vojvode Stepe 85

Lepo i malo ušuškano mesto blizu Fakulteta organizacionih nauka. Kafa je odlična, usluga je sjajna, a ambijent je veoma opuštajući uz laganu muziku.

#7 Green Bar House – Dr Dragoslava Popovića 24

Kada stignete ovde biće vam jasno zašto nosi ovakav naziv. Zelenilo u samom kafiću upotpunjuje šareni i retro enterijer. Ima veoma prijatnu baštu sa ljuljaškama, šarenim saksijama sa različitim cvećem i udobnim stolicama.

Pića su odlična, a ako ogladnite, osoblje će vam doneti hranu iz obližnjeg fast fuda! Za ljubitelje kafe, obradovaće vas koktel od bejlisa, kafe i kreme od hladnog mleka. Ukoliko ste raspoloženi za takmičenje, oprobajte se u pikadu.

#8 Revolucija – Bulevar kralja Aleksandra 61

U blizini Pravnog fakulteta, preko puta McDonaldsa na Tašmajdanu nalazi se Caffe bar Revolucija. Prijatna atmosfera, police knjiga od metalnih cevi je zaista revolucionarno! Mislimo da bi Če Gevara definitivno voleo ovo mesto.

Brza usluga, odličan izbor pića i utičnice koje vise sa plafona i čine punjenje telefona mnogo lakšim su razlozi zašto pravnici obožavaju ovo mesto.

Izostavili smo vaš omiljeni studentski kafić? Pišite nam u komentarima!

Za još sjajnih kafića, posetite fb stranicu Kafićarenje.

Podeli