8 stvari koje treba da uradite pre nego što krenete na faks

Čestitamo! Konačno je gotova srednja škola i uskoro postajete brucoš! Ovo je poslednje leto da imate letnji raspust, a on sada traje čak do oktobra. S obzirom na to, bilo bi dobro da napravite listu stvari koje želite da uradite pre nego što krenete na prvu godinu fakulteta. Mi vam dajemo nekoliko ideja.

devojka koja slavi slobodu

Provedite više vremena sa porodicom

Ako se zbog fakulteta selite u drugi grad, onda je ovo pravo vreme da provedete što više vremena sa bliskim članovima porodice i familije. Napravite nezaboravne uspomene, koje će vam služiti kao divna sećanja kada vas uhvati nostalgija u novom gradu.

Čak i ako se ne selite u drugi grad, svakako možete provesti neko vreme sa porodicom, a i sa članovima familije koje posebno volite.

Ovo je ipak najduži period da nemate obaveze i lepo je da stvarate dobre odnose sa ljudima do kojih vam je stalo, a da to nije posredstvom društvenih mreža.

Uradite nešto novo i nezaboravno sa svojim prijateljima

U doba društvenih mreža svi se sve manje družimo uživo. Ovo je pravi trenutak da to promenite. Pozovite svoje prijatelje i organizujte neku zajedničku aktivnost u prirodi.

Možda to može biti roštiljanje, izlet, kampovanje, turnir u nekom sportu, zabavan dan na bazenu ili prosto šetnja na nekom lepom mestu.

Vrlo je važno da se pritom posvetite jedni drugima i međusobnoj priči, bez mobilnih telefona i storija. Setite se da će uskoro svako od vas biti zatrpan predavanjima, beleškama i tremom zbog ispita, zato iskoristite ove trenutke na najbolji mogući način zajedno.

Izađite iz zone komfora

Uskoro krećete na fakultet i to podrazumeva da uskoro i zvanično odrastate, zato je sada pravi trenutak da uradite nešto što do sada niste. Krenite u neku avanturu i pokažite sebi da ste hrabri i da vam ne treba vaša zona komfora da biste se osećali dobro.

To može biti jednostavno putovanje u drugi grad ili zabavno skakanje bandži džampom.

Ako niste baš toliki avanturista, onda smislite neki drugi način da uradite nešto zabavno što ste možda želeli, a do sada niste imali hrabrosti.

Naravno, vodite računa da je ova zabava legalna i bezopasna po vas i vašu okolinu.

Ljudi u noćnom klubu

Organizujte svoj prostor

Ovo je pravi momenat da sredite svoju sobu i da pobacate sve ono što ste godinama čuvali, a nikad vam nije zatrebalo i nikad neće zatrebati.

Organizujte svoje stvari tako da uskoro imate dovoljno mesta za sve knjige i skripte.

Videćete koliko je lep osećaj kada raščistite nered i kada vaš prostor izgleda uredno.

Gledajte omiljene serije i filmove

Kada krenu fakultetske obaveze, male su šanse da ćete imati vremena da gledate sezone i sezone serija u kontinuitetu. Zato je ovo leto povoljno da gledate svoje omiljene serije i filmove do mile volje, bez griže savesti.

Napravite listu serija koje želite da gledate, a zatim iskoristite kišne dane za takve aktivnosti, svakako ne želite da po lepom vremenu sedite u sobi i gledate serije.

Ako imate prijatelja koji voli iste serije kao i vi, to je sjajan način da provedete vreme zajedno, a da radite nešto što volite.

Obnovite svoj ormar

Polazak na faks neretko znači i promenu stila, jer sada imate priliku da upoznate nove ljude i da se postavite potpuno drugačije nego u srednjoj školi.

Zato je dobra ideja da kupite nekoliko novih stvari koje ste oduvek želeli i koje ćete ponosno nositi na faks. Ne morate za to izdvojiti ogromnu sumu novca, već kupite detalje koji će osvežiti vaš stil i koji će vam pomoći da se osećate i izgledate bolje.

Opustite se

Znamo da imate mnogo misli o faksu i o tome što vas čeka i što ćete morati da savladate. Polako, preteranim razlišljanjem nećete baš puno postići, osim što će vam raspust proći u brizi i smišljanju traumatičnih scenarija koji se sigurno neće desiti.

Dakle, opustite se, radite ono što volite, budite sa ljudima koje volite i uživajte u slobodi koju imate. Verujte da će sve biti dobro!

Čitajte Beleške

Kako znamo kroz šta prolazite na početku studiranja, mi smo tu da vam olakšamo svaki korak i da odgovorimo na svako pitanje.

Na našem sajtu možete pronaći razne teme koje vam mogu biti interesantne, poput toga:

Mi ćemo vam, takođe najaviti i sva dešavanja koja se tiču studenata i tako vam omogućiti da uvek budete u toku sa najsvežijim informacijama.

Zato, bez brige! Ako nemate prijatelja koji je pravi vodič za studente, mi smo tu za vas!

8 neophodnih saveta kako (lako) završiti fakultet

Dakle, s obzirom da je ovo vaš raspust koji ste dugo čekali, nadamo se da ćete ga iskoristiti na najbolji mogući način. Napišite šta je to što želite da uradite do oktobra i trudite se da ispunite sve svoje želje i da se pritom sjajno zabavite!

Želimo vam puno sreće na faksu!

 

Podeli