BBICC po peti put u Beogradu!

Tradicionalno, peti put po redu, na Fakultetu organizacionih nauka se održava Belgrade Business International Case Competition (BBICC), međunarodno takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja!ideja sijalica

Ove godine, takmičenje u izradi studija slučaja će trajati u periodu od 3. do 8. aprila 2017. godine. Belgrade Business International Case Competition je prvo globalno studentsko takmičenje u Jugoistočnoj Evropi!

Osnovni cilj BBICC-a jeste da obezbedi studentima uslove u kojima će oni biti u mogućnosti da svoje znanje i iskustvo stečeno u „klupama“ primene u praksi, da pokažu svoju kreativnost, analitičnost i inovativnost, kao i da što bolje izlože svoja rešenja stručnom žiriju.

Zašto je BBICC važan?

Prema Univerzitetu u Oklandu, BBICC je jedino takmičenje ovog tipa u regionu koje je obezbedilo svoje mesto u top 5 najboljih takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja. Neki od učesnika na ovogodišnjem takmičenju su: The University of California – Berkeley, Copenhagen Business School, National University of Singapore, Wharton School of the University of Pennsylvania, itd.

Evo šta možete da očekujete na BBICC 2017

Beogradski univerzitet će predstavljati studenti sa FON-a, dok ostali timovi dolaze sa različitih univerziteta – Hong Kong, Portugal, Tajland, Kanada, Australija, Norveška. Predviđeno je da se takmiči ukupno 16 timova. Svaki tim će rešavati po dve studije slučaja koje će oslikavati realan poslovni problem. Za njihovo rešavanje će na raspolaganju imati 5 sati i 24 sata. Konačno rešenje, svaki od timova će prezentovati pred žirijem sačinjenim od menadžera i konsultanata iz poznatih kompanija u Srbiji.

Finale takmičenja će se održati 8. aprila 2017. godine.

Podeli